6 aug.

Het rondje IJsselmeer 2012 was een groot succes

 

Om 7.30 vertrokken 22 renners in één peloton voor het rondje IJsselmeer van 2012, met zo'n 325 km voor de boeg, was het weer een uitdaging voor velen, de opbrengst is net als in 2011 voor stichting KiKa, uiteindelijk kwam het peloton na 13 uur weer aan in Baarn.

Enkele kleine dingetjes zijn voor verbetering vatbaar, zoals het zoeken naar de juiste weg in Friesland, aldoende leert men, we zijn op de goede weg.!!!

Een uitgebreid verslag volgt nog, hier onder vast wat zweerbeelden

 

 

Het peloton van 22 man, iedereen heeft de rit uitgereden, complimenten hier voor!!

 

Tussen de koeien door.

 

Een mooi shot uit een filmfragment van de cameramannen van www.eemlandrtv.nl

 

Lek in Friesland, bij Balk

 

Soep en een broodje in Monnickendam, bedankt jongens!!!

 

 

De bus was beschikbaargesteld door Rigter Makelaars, en de cameramannen Erwin Hufner en Paul van de Laan, maakte de TV opname's voor Eemland RTV, ze hebben verslag gemaakt van de hele rit, mooi werk mannen, hiervoor hartelijk dank.!!!

Rondje IJsselmeer 5 aug. 2012

Deelnemer Woonplaats Bijzonderheden Voldaan
Jaap van Wijgerden Baarn Uitgereden Ja
Gert van de Hoef Baarn Uitgereden Ja
Kees Rigter Baarn

Uitgereden

Ja
Wiegert van de Hoef Baarn Uitgereden Ja
Herman van de Hoef Baarn Uitgereden Ja
Willem van Till Hengelo Uitgereden Ja
Daniel Hak Hilversum Uitgereden Ja
Eric Heusinkveld Monnickendam Uitgereden Ja
Ronald Overdiek Tilburg Uitgereden Ja
Dick Hofland   Uitgereden Ja
Leon de Ruiter Tilburg Uitgereden Ja
Erik Spapens Tilburg Uitgereden Ja
Denise Dingemans Tilburg Uitgereden Ja
Kevin Labis   Uitgereden Ja
Ben Koning   Uitgereden Ja
Jacques Hazelzet Utrecht Uitgereden Ja
Wim van Zalingen Monnickendam Uitgereden Ja
Bert Rokebrand Baarn Uitgereden Ja
Martijn Smulders Maastricht Uitgereden Ja
Pieter Hoogland Maastricht Uitgereden Ja
Sjon van Dijk Woudenberg Uitgereden Ja
Peter van Dijk Coevorden Uitgereden Ja
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

      

 

Het rondje IJsselmeer 2011 was zwaar.

 

 

Op 7 augustus 2011 was het dan zo ver de langste toertocht van Nederland ging van start, eerst nog even een bakje koffie en een stuk appeltaart en dan op het stalen ros te veld.

We zijn om 7.10 van start gegaan met  vijf man sterk en vonden onze weg naar Putten, daar hadden we afgesproken met René, die zou zich daar bij ons toevoegen, om daarna met z'n zessen verder te rijden, tot aan Kampen hadden we de wind in de rug, het leek voorspoedig te gaan en we konden niet stuk, we barsten van de energie en zelf vertrouwen.

Toen we afbogen naar Emmeloord merkte we dat de wind nog niet helemaal ongunstg was, maar dat die wel heviger werd, In Emmeloord aangekomen, een bordje richting Lemmer gemist, het was daar even zoeken geblazen, door de woonwijken, dit ging niet helemaal zo als het moest, gelukkig had René GPS op zijn fiets en had hij ook de route gedownload die ik hem had gemaild, en konden we daarna in de goede richting onze weg vervolgen.

Nadat we lemmer hadden aangedaan waren er  twijfels over de goede richting, en daarbij kwam dat de wind steed harder werd, Het werdt René te gortig en besloot op te geven, Jammer we probeerde hem nog over te halen, maar daar hij dit rondje al een paar keer had gereden wist hij als geen ander wat ons nog te wachten stond met deze wind, en in goed overleg besloot hij op zijn eigen tempo naar huis te rijden, dus toen hadden we ook geen GPS meer en moesten we het zonder deze techniek doen.

We cirkelde z'n beetje om het dorpje Balk heen, en toen besloten om de kleine weggetjes links te laten liggen, en over de provincialeweg naar Sneek, en dan richting Bolsward te nemen,er is veel tijd en km"s mee verspeeld, maar dat mocht de pret niet drukken, gewoon doorgaan was ons motto.

Toen we van Bolsward naar de Afsluitdijk reden verloor Johan voor de 2e keer zijn digitale km teller en zijn we samen terug gefietst om het kostbare apparaatje te zoeken (deze km's dus niet eens meegeteld grapten we nog) maar verbazendwekkend genoeg vonden we het minnuscule tellertje beide keren terug, Eenmaal op de afsluitdijk aangekomen hebben we even een pauze ingelast, en zijn we op de dijk gaan zitten aan de waddenzeekant, en aten onze lunch, die je goed in de gaten moest houden vanwege de harde wind.

Toen we weer op de fiets zaten moesten we tegen de wind in rammen. we hadden de wind vol tegen en we haalde niet eens de 20 km meer, Daniel had opstart problemen na de lunch en fietste niet meer lekker, we hebben hem uit de wind gehouden, en hem er doorheen geholpen, na een klein uurtje ging het weer, en was hij blij dat die toch had doorgezet.

Eigenlijk hadden we tot Amsterdam een vervelende harde wind die schuin tegen stond, en die harde tegenwind had veel tijd gekost, Daarbij zat Johan er ook ineens doorheen, maar toen we vlak bij Amsterdam kwamen hervond hij zich gelukkig ook, maar door de wind en het omfietsen wat we in Friesland gedaan hadden,hebben we veel tijd verloren, en moesten we het laatste uur in het donker rijden, zonder licht maar wel met de wind in de rug.

We zouden en moesten het met zijn vijven uitrijden, en konden het niet maken om de laatse 30 km met de trein te gaan.

Dus we namen het risico om door te rijden in het donker, zonder licht, we zagen op somige stukken niet eens het fietspad meer, maar we hebben het gehaald, we kwamen om 10.45 bij mij thuis, en hebben nog wat gegeten en gedronken op de goede afloop, en dat was ons streven, Geld op halen voor stichting Kika, en dat is ons gelukt, ook mede dankzij onze sponsors, Global textware uit Groningen, Gepu horeca groothandel uit Utrecht en de Boni supermarkt uit Baarn bedankt voor het mogelijk maken van deze tocht die zijn naam Extreme toertochten echt waar maakt.

Mensen die nog geld willen sponsoren voor stichting kika kunnen dat storten op rabobank rek. nr. 1482. 83. 918 tnv. J.van Wijgerden ovv. Extreme toertochten voor Kika.

Wij danken u hiervoor hartelijk en schenken het inschrijfgeld van de deelnemers, aangevuld met het sponsor bedrag aan stichting Kika.

Rondje IJsselmeer 7 aug. 2011
Deelnemer Woonplaats Bijzonderheden Voldaan
Jaap van Wijgerden Baarn uitgereden ja
Gert van de Hoef Baarn uitgereden ja
Johan Vonk Soest uitgereden ja
Daniel Hak Hilversum uitgereden ja
Reinder Postma Amsterdam uitgereden ja
René Wouterse Kootwijkerbroek  DNF ja
       

 

 

 

  Foto album rondje IJsselmeer 2011

  Beelden zeggen genoeg, een hele gezelige ploeg.

    Foto's staan op de volgorde van het verloop van de rit 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb